Puolukka-kinuski juustokakku – resepti
Makea kinuski ja kirpeä puolukka ovat yhdessä mitä maukkain makuyhdistelmä. Puolukka-kinuski juustokakku on rakenteeltaan keveä ja juuri sopivan makea. Täyte valmistuu tuorejuustosta, kermasta, maitorahkasta, sekä FIT-rahkasta, joka on vähälaktoosinen, rasvaton ja lisäaineeton proteiinipommi.
Puolukka-kinuski juustokakku on hurmaava tarjottava vieraille, mutta kyllä siitä voi nauttia itsekseenkin.
Kokeile ja herkuttele!
Raaka-aineet
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g Maitokolmion voita
Täyte:
300 g Maitokolmion maitorahkaa
200 g Maitokolmion FIT-rahkaa
2,0 dl Maitokolmion kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1,5 dl puolukoita
0,5 dl puolukkamehua
4 liivatetta
Kiille:
2,0 dl Maitokolmion kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
2 liivatetta
(0,5 tl suolaa)
Ohje
1. Hienonna keksit ja lisää voisula murujen joukkoon.
2. Painele voi-keksiseos 20-senttiseen irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.
3. Laita pohja jääkaappiin odottamaan ja laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
4. Sekoita tehosekoittimella keskenään tuorejuusto, rahkat, sokeri ja puolukat. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon.
5. Kuumenna puolukkamehu kiehuvaksi.
6. Puristele vesi liivatelehdistä ja sekoita ne yksi kerrallaan kuuman mehun joukkoon. Kaada täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
8. Aloita kinuskikiilteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
9. Kuumenna kuohukerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. (Sekoita joukkoon suola, mikäli haluat suolaisen kinuskin.)
10. Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita kerma-sokeriseoksen joukkoon.
11. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.