Joulukinkun kastike
Kermainen joulukinkun kastike on niin hyvä lisuke joulupöytään, että kuka sitä kokeilee kerran, valmistaa sitä myös seuraavana jouluna. Ja yleensä muutaman kerran myös siinä välissä. Toholammilla kastike valmistetaan aina Maitokolmion lisäaineettomasta ja karrageeinttomasta kuohukermasta ja Maitokolmion meijerivoista.
Raaka-aineet (5 annosta)
5 dl Maitokolmion kuohukermaa
25 g Maitokolmion meijerivoita
1 rkl mustapippurituorejuustoa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vasikan fondia
1 tl murskattua viher- ja roseepippuria
1 rkl ruskeaa suurustetta (Maizena)
1 tl mustaherukkahyytelöä
Hienonnettua tuoretta persiljaa
Ohje
- Keitä kuohukermaa keskilämmöllä.
- Lisää sekaan voi ja tuorejuusto. Lisää myös soijakastike, fondi sekä viher- ja roseepippuri jatkuvasti sekoittaen. Kiehauta kastiketta pari minuuttia ja sekoita mukaan suuruste. Laske lämpötilaa, lisää mustaherukkahyytelö ja hienonnettua persiljaa. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Tarjoile kinkun kanssa.