Mangorahka – resepti
Mangorahka on monen mielestä paras välipala tai miksei jälkiruokakin, kun halutaan vähentää sokerin käyttöä ja herkutella terveellisemmin. Rahkajälkkärit ovat proteiinipitoisia, mutta kaipaavat usein rasvoja, sokereita ja makuja seurakseen. Mangosose on kuitenkin luontaisesti niin makeaa, ettei tämä resepti kaipaa ollenkaan lisättyä sokeria. Toholammilla mangorahka tehdään tietenkin Maitokolmion FIT-rahkasta. Siinä kun on paljon proteiinia, mutta ei lainkaan lisäaineita, rasvaa tai muita vihulaisia. Maitovammakaan ei ole este mangorahkan nauttimiselle, FIT-rahkaa kun löytyy myös laktoosittomana.
Raaka-aineet
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1 prk Maitokolmion FIT-rahkaa
1 prk Maitokolmion vaniljarahkaa
2 dl mangososetta
Mangorahka Ohje
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä toisessa kulhossa rahkat ja mangosose keskenään.
- Lisää kolmessa erässä nostellen kerma mangorahkan joukkoon. Tällä tavoin saat tavanomaista kuohkeamman rakenteen.
- Tarjoile ja halutessasi koristele vielä lorauksella mangososetta.
Vinkki: Tätä reseptiä voit hyödyntää myös esimerkiksi täytekakun täytteenä. Sulata vain joukkoon muutama liivatelehti ja saat vaahtomaisesta rakenteesta kiinteää. Muista hyydyttää!