Meijerin perinteiset mämmitortut – resepti

4.3
(3)
Resepti mämmitortut Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Jos tykkäät mämmistä ja joulutortuista, mämmitortut ovat uusi suosikkisi. Me täällä Toholammilla rakastamme mämmiä ja siksi haluamme keksiä jatkuvasti uusia tapoja, missä muodossa siitä voisi nauttia. Tämä nimenomainen mämmitortturesepti syntyi näin: kävipä niin, että meijerin kuppilan pakastimeen oli jäänyt joululta torttutaikinalevyjä. Aikansa emäntä pähki, että mitä niiden kanssa oikein tekisi, kunnes päätti kokeilla laittaa lusikallisen mämmiä hillon virkaa toimittamaan. Ei muuta kuin uuniin, vähän oman meijerin kermasta vispattua kermavaahtoa koristeeksi ja kahvitupaan tarjolle. Mämmitortut katosivat niin nopeasti kahvittelijoiden suihin, että ei auttanut kuin lähteä kauppaan ostamaan lisää taikinalevyjä. Uusi pääsiäisklassikko oli syntynyt.

Raaka-aineet 

500 g lehti- tai torttutaikinalevyjä
2 dl mämmiä
1 kananmunan keltuainen

Koristeluun:
Maitokolmion kermaa
Pieniä pääsiäismunia

Ohje

  1. Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Halkaise taikinalevyt puoliksi, niin että niistä tulee neliöitä.
  3. Leikkaa jokaisen tortun kulmaan viillot n. 1 cm päästä reunasta, ja nosta n. 1 cm levyiset kulmaviipaleet tortun keskelle (katso kuva alhaalta). Voit myös käyttää mielikuvitusta ja taitella tortut haluamaasi muotoon.
  4. Lusikoi keskelle mämmiä.
  5. Laita tortut pellille leivinpaperin päälle ja voitele keltuaisella. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. 
  6. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja koristele syötävillä pienillä pääsiäismunilla.

 

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.