Rahkahyytelökakku – resepti
Keksipohjaisen rahkahyytelökakun täytteeseen tulee makusi mukaan joko Maitokolmion maitorahkaa, proteiinirikasta ja rasvatonta FIT-rahkaa tai maustettua vaniljakermarahkaamme. Valitessasi rahkaa ota huomioon, että vaniljakermarahkamme sisältää jo molempia sokereita, joten voit vähentää reseptissä käytettyjä sokereita.
Hyytelökakun koristeluun voit käyttää tuoreita marjoja, pieniä marenkeja, hedelmiä tai mitä ikinä keksitkin.
Raikas ja kevyt rahkahyytelökakku sopii kaikenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Kokeile ja ihastu!
Raaka-aineet
200 g kaurakeksejä
75 g Maitokolmion meijerivoita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
250 g Maitokolmion maitorahkaa tai FIT-rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
Koristeluun:
marjoja, hedelmiä, marjasoseita tai hedelmäsoseita
Vinkki:
*Mikäli käytät Maitokolmion vaniljakermarahkaa maitorahkan sijasta, voit vähentää reseptissä mainittujen sokerien määrää.
Ohje
1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa.
2. Sulata voi ja sekoita keksin muruihin.
3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä keksiseos tasaisesti paperille. Laita vuoka jääkaappiin.
4. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä.
5. Vaahdota kerma, mausta sokereilla*. Lisää varovasti rahka sekä sitruunamehu sekaan.
6. Liota liivatteet kiehuvaan veteen ja anna hieman jäähtyä.
7. Lisää jäähtynyt liivateliemi täyteseokseen ja kaada se keksien päälle vuokaan.
8. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
9. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele.