Rahkapannari – resepti
Rahkapannari on helppo välipala tai jälkiruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle. Rahkapannarin kanssa maistuvat hyvin niin hillokkeet, marjasoseet kuin tuoreet marjatkin.
Raaka-aineet
1 prk Maitokolmion maustettua vaniljarahkaa
2 kananmunaa
5 dl Maitokolmion maitoa
3 dl vehnäjauhoja
40 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Tarjoiluun puolukkahilloketta, johon tarvitset:
2 dl sulaneita pakastepuolukoita
1 dl hillosokeria
Ohje
- Ruskista ensin voi. Eli lisää voi pannulle ja kuumenna kunnes se alkaa vaahdota. Kun vaahto laskeutuu ja voi alkaa rusehtaa, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
- Yhdistä keskenään rahka ja kananmunat. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää lopuksi maito ja ruskistettu voi jatkuvasti sekoittaen.
- Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-25 minuuttia, riippuen uunipellin koosta (isolla pellillä paistoaika on lyhyempi, koska pinta-ala on suurempi).
- Paiston jälkeen anna rahkapannarin ensin jäähtyä hetki ja leikkaa sitten neliöksi ja tarjoile esimerkiksi puolukkahillokkeen kera.
- Valmista puolukkahilloke yhdistämällä pakastepuolukat ja hillosokeri keskenään. Anna niiden ensin mehustua hetki ja keitä seosta lopuksi 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile rahkapannarin kanssa.