Rahkapannari – resepti

4.4
(8)
Resepti rahkapannukakku Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Rahkapannari on helppo välipala tai jälkiruoka, joka maistuu taatusti koko perheelle. Rahkapannarin kanssa maistuvat hyvin niin hillokkeet, marjasoseet kuin tuoreet marjatkin.

Raaka-aineet

1 prk Maitokolmion maustettua vaniljarahkaa
2 kananmunaa
5 dl Maitokolmion maitoa
3 dl vehnäjauhoja
40 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Tarjoiluun puolukkahilloketta, johon tarvitset:
2 dl sulaneita pakastepuolukoita
1 dl hillosokeria

Ohje

  1. Ruskista ensin voi. Eli lisää voi pannulle ja kuumenna kunnes se alkaa vaahdota. Kun vaahto laskeutuu ja voi alkaa rusehtaa, nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. 
  2. Yhdistä keskenään rahka ja kananmunat. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää lopuksi maito ja ruskistettu voi jatkuvasti sekoittaen.
  3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista uunissa 200 asteessa n. 15-25 minuuttia, riippuen uunipellin koosta (isolla pellillä paistoaika on lyhyempi, koska pinta-ala on suurempi).
  4. Paiston jälkeen anna rahkapannarin ensin jäähtyä hetki ja leikkaa sitten neliöksi ja tarjoile esimerkiksi puolukkahillokkeen kera.
  5. Valmista puolukkahilloke yhdistämällä pakastepuolukat ja hillosokeri keskenään. Anna niiden ensin mehustua hetki ja keitä seosta lopuksi 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile rahkapannarin kanssa.

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.4 (8 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.