Hölskypotut – resepti
Kesällä ovat valloillaan rennon rouheat otteet. Niinpä perunatkin viimeistellään kevyesti voissa hölskytellen. Perunoiden maustamisessa toimii perinteiset maut, kuten tilli tai ruohosipuli, mutta kokeile myös muita kesän yrttejä.
Raaka-aineet (3 annosta)
1 kg uusia perunoita
2 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 tl suolaa
tilliä tai ruohosipulia maun mukaan
Ohje
- Harjaa perunat puhtaaksi tai halutessasi raaputa ohut kuori pois.
- Katso että perunat ovat suunnilleen saman kokoisia, pilko tarvittaessa.
- Laita kattilaan vettä niin, että perunat peittyvät ja lisää suola.
- Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois, jätä n. 0,5 dl nestettä pohjalle ja jätä sammutetulle levylle hetkeksi kuivahtamaan.
- Lisää voi sekä yrtit ja ravista kevyesti.
Vinkki!
Voit käyttää perunoiden maustamiseen myös itse tehtyä maustevoita, katso tästä ohje!