Hölskypotut – resepti

4.3
(3)
hölskyperunat-resepti-maitokomio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kesällä ovat valloillaan rennon rouheat otteet. Niinpä perunatkin viimeistellään kevyesti voissa hölskytellen. Perunoiden maustamisessa toimii perinteiset maut, kuten tilli tai ruohosipuli, mutta kokeile myös muita kesän yrttejä.

Raaka-aineet (3 annosta)

1 kg uusia perunoita
2 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita
1 tl suolaa

tilliä tai ruohosipulia maun mukaan

Ohje

  1. Harjaa perunat puhtaaksi tai halutessasi raaputa ohut kuori pois.
  2. Katso että perunat ovat suunnilleen saman kokoisia, pilko tarvittaessa.
  3. Laita kattilaan vettä niin, että perunat peittyvät ja lisää suola.
  4. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois, jätä n.  0,5 dl nestettä pohjalle ja jätä sammutetulle levylle hetkeksi kuivahtamaan.
  5. Lisää voi sekä yrtit ja ravista kevyesti.

Vinkki!
Voit käyttää perunoiden maustamiseen myös itse tehtyä maustevoita, katso tästä ohje!

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.