Lihapiirakka rahkavoitaikinasta – resepti
Perinteinen lihapiirakka rahkavoitaikinasta tehdään suoraan pellille ja täytetään riisillä ja jauhelihalla. Lihapiirakka maistuu niin iltapalana kuin varsinaisena aterianakin vaikkapa salaatin kanssa.
Raaka-aineet
Pohja:
200 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita (huoneenlämpöisenä)
200 g Maitokolmion maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl basmatiriisiä
300-400 g jauhelihaa
2 sipulia
1 prk Maitokolmion kermaviiliä
1 nippu ruohosipulia
suolaa
pippuria
kuivattu timjamia
valkosipulia
Ohje
- Aloita lihapiirakan valmistus rahkavoitaikinasta. Yhdistä ensin voi ja rahka keskenään. Yhdistä myös jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten rahkan ja voin joukkoon. Sekoita kiinteäksi taikinaksi. Vuoraa rahkavoitaikina kelmulla ja nosta pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
- Aloita täytteen valmistus keittämällä riisi ohjeen mukaan ja paistamalla jauheliha. Pilko sipuli ja lisää pannulle paistumaan jauhelihan sekaan. Jäähdytä riisi ja jauheliha, yhdistä kulhossa ja mausta. Lisää joukkoon kermaviili ja pieneksi silputtu ruohosipuli. Sekoita hyvin.
- Ota taikina pakastimesta ja kauli ohueksi neliöksi leivinpaperin päällä. Levitä toiselle puolelle täyte ja nosta toinen puoli sen päälle. Painele reunat umpeen, voitele kanamunalla, pistele pintaan pari reikää ja paista 190 asteessa n. 30-40 minuuttia.
- Anna piirakan levätä paiston jälkeen n. 20-30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se kiinteytyy.
- Tarjoile lihapiirakka esimerkiksi suolakurkkujen tai pikkelöityjen punajuurien kanssa.