Kermainen juustokakku – resepti
Kermainen juustokakku on maultaan täysin omaa luokkaansa. Onnistunutta lopputulosta varten tarvitset pienen kakkuvuoan(halkaisija alle 20cm), joka on reunoja myöten vuorattu leivinpaperilla.
Raaka-aineet
250 g tuorejuustoa
1 kokonainen kananmuna
1 keltuainen
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
Ohje
- Yhdistä ensin kaikki muut ainekset keskenään paitsi kerma ja sekoita kunnolla. Tämän jälkeen lisää vielä kerma ja sekoita sileäksi.
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Paista uunissa 220 asteessa n. 30-45 min kunnes kakku on saanut kunnolla väriä. Keskiosan kuuluu jäädä löysäksi.
- Anna kakun jäähtyä täysin ja poista sitten vasta kakkuvuoka ympäriltä.
- Koristele esimerkiksi puolukoilla tai muilla marjoilla. Huom! Tämän kakun maku on yleensä parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.