Mustikkakukkoset-resepti
Raaka-aineet
Pohja:
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
125 g Maitokolmion meijerivoita
2 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
Täyte:
3 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
Ota erilleen 1dl taikinaa ja lisää siihen:
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruisjauhoja
Ohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan.
- Ota taikinaa 1dl erilleen ja tee muruseos lisäämällä siihen ruisjauhot ja sokeri.
- Jaa taikina 12 paperivuokaan tai laita kokonaisena uunivuokaan.
- Painele taikina kevyesti vuokaan jauhoja apuna käyttäen.
- Pyörittele mustikat perunajauho-sokeriseoksessa ja lisää taikinan päälle.
- Viimeistele muruseoksella ja paista 225 asteessa 25-30 min uunin keskitasolla.
Vinkki!
Tarjoile kermatilkan tai vaniljajäätelön kera.