Valkosuklainen sitruunaposset
Sitruunaposset on kermasta valmistettava klassikkojälkiruoka. Maitokolmion reseptissä happamuus ja makeus ovat täydellisessä tasapainossa, sillä se sisältää sekä sitruunaa että valkosuklaata. Sitruunaposset valmistuu nopeasti ja helposti, minkä lisäksi se tietysti maistuu herkulliselta. Hauskan lisän kattaukseen saat, kun tarjoilet sitruunapossetin kaiverretuissa sitruunankuorissa.
Raaka-aineet (4 annosta)
2,5 dl Maitokolmion kuohukermaa
2 kpl sitruunaa
1/2 dl sitruunamehua
1 dl sokeria
1/2 tl agar agaria
50 g valkosuklaata
Ohje
-
Halkaise sitruunat ja poista hedelmäliha kuoresta leikkaamalla veitsellä reunoja pitkin.
Kaiva hedelmäliha siivilään ja anna sitruunamehun valua pois. - Kiehauta kerma sokerin kanssa ja sekoita hyvin. Lisää sitruunamehu ja kun seos kiehuu, lisää agar agar.
-
Anna kerman kiehua hiljalleen 3 minuuttia, jotta agar agar ehtii vaikuttaa.
- Lisää valkosuklaa tai sulata se erikseen vesihauteessa. Sekoita suklaa kermaseokseen.
- Kaada seos tyhjiin sitruunoihin. Anna sitruunapossetin seistä jääkaapissa 45 minuuttia. Voit halutessasi koristella mintunlehdillä.