Ris á la malta eli appelsiiniriisi

4.7
(3)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Appelsiiniriisi on herkullinen jälkiruoka, joka syntyy helposti ja nopeasti joululta yli jääneistä riisipuuron jämistä. Puuron lisäksi tarvitset vain Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kermaa, appelsiineja ja mausteita. Tiedossa on, että monessa Toholammin talossa emäntä keittää joulupuuroa tahallaan liikaa, jotta välipäivinä voidaan herkutella appelsiiniriisillä.

Raaka-aineet (4 annosta)

2 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 vaniljatanko
2 rkl tomusokeria
4 dl riisipuuroa
2 appelsiinia

Ohje

  1. Kaavi ulos vaniljatangon siemenet.
  2. Lisää siementen joukkoon kerma ja vaahdota.
  3. Lisää tomusokeri ja sekoita, mutta älä anna kerman vaahtoutua liian kovaksi. Kaada joukkoon myös riisipuuro ja sekoita.
  4. Kuori ja paloittele appelsiinit ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
  5. Koristele annos appelsiiniviipaleilla.

Reseptivideo

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.7 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.