Perinteinen pavlova – resepti
Perinteinen pavlova on herkullinen jälkiruoka, jota on helppo tuunata jokaiseen makuun ja vuodenaikaan sopivaksi. Tämä rapeakuorinen ja pehmeätäytteinen pavlova resepti maistuu niin juhlissa kuin raikkaana jälkiruokana.
Raaka-aineet
4 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
1/2 tl maissitärkkelystä
2 dl Maitokolmion kermaa
1 prk Maitokolmion maustettua vaniljarahkaa
marjoja tai hedelmiä
Ohje
- Vaahdota ensin valkuaiset. Lisää vähitellen sekaan sokeri ja lopuksi maissitärkkelys ja etikka. Kun vaahto on vahvaa ja pysyy muodossaan, siirrä se pursotinpussiin.
- Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja pursota paperille pieniä ympyröitä tai muutama isompi levy.
- Kuivata marenkeja 100 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jos haluat että marengit pysyvät oikein valkoisina, kuivata 85 asteisessa uunissa n. 2,5 tuntia.
- Marenkien kuivuessa vaahdota kerma ja yhdistä siihen vaniljarahka. Nosta seos kylmään.
- Kun marengit ovat valmiita ja jäähtyneet, kokoa pavlova asettamalla tarjoiluastialle marenkia ja sen päälle kermarahkaseosta. Koristele komeus marjoilla tai hedelmillä. Voit myös tehdä kerrospavlovan lisäämällä useampia kerroksia.
Katso myös minipavlova resepti!