Sitruunainen pasha -resepti

4
(8)
Munaton pasha resepti Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Pasha on pääsiäispöydän erityisherkku, joka on helppo tehdä, mutta vie tovin valmistua. Odotusvaihe palkitaan moninkertaisesti, kun sitruunainen pasha sulaa suussasi pääsisäisaterian päätteeksi. Maitokolmion karrageenittomalla ja lisäaineettomalla kermalla valmistettuna ja raikkaalla sitruunakermarahkallamme viimeisteltynä onnistut varmasti. Valmistustapoja on monia ja siksi teimmekin nyt myös munattoman ja pähkinättömän ohjeen perinneherkusta, olkaa hyvä!

sitruunaisen Pashan Raaka-aineet

2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
100 g Maitokolmion meijerivoita
1 dl tomusokeria
Halutessasi sattumia pashaan laita joukkoon 1 dl pieniä kuivahedelmiä / sukaattia / mantelirouhetta / rusinoita.

sitruunaisen Pashan Valmistus

  1. Vaahdota ensin huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vaahdota sitten toisessa astiassa kerma, lisää kermarahka, sitruunanmehu ja valitsemasi sattumat, sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä voivaahto ja kermarahkavaahto varovasti nostellen.
  3. Laita kahvinsuodattimeen suodatinpussi ja kaada vaahtomassa siihen. Aseta suodattimen alle sopiva kuppi, johon valuva neste pääsee tippumaan. Laita suodattimen päälle leivinpaperi sekä esim. lautanen painoksi ja nosta yöksi jääkaappiin. Huom. voit käyttää valutukseen myös siivilää, mutta annos on mitoitettu suodatinpussiin sopivaksi.
  4. Aseta sitruunainen pasha tarjolle seuraavana päivänä kuorimalla suodatinpussi pois ja koristelemalla se haluamallasi tavalla.

Vinkki!
Katso myös muut Maitokolmion pääsiäisreseptit.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4 (8 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.