Perinteinen pasha jälkiruoka – resepti

4.1
(8)
Resepti perinteinen pasha Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Pasha on pääsiäisen helppo suosikkijälkiruoka, jossa maistuvat rahka, rusina ja sitruuna. Alun perin itä-suomalainen pääsiäisherkku on löytänyt tiensä myös Toholammille, missä sitä tehdään nykyään melkein talossa kuin talossa. Raaka-aineetkin löytyvät omasta takaa. Toholammilla kun ollaan, pasha tehdään tietysti Maitokolmion rahkasta, kermasta ja voista. Sillä tavalla voi olla varma, että hyvää tulee. Pasha kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä tekeytymään, jolloin se on parhaimmillaan, kun pääsiäisaterian jälkiruoan aika koittaa.

VINKKI: Mäkelän talon emännän etelä-karjalaiselta mummolta peritty vinkki on valmistaa pasha suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Sillä tavalla siivilää ei tarvita, vaan ylimääräinen neste pääsee valumaan suodattimen läpi valutusastiaan, ja muotokin muistuttaa vanhoilla pashamuoteilla valmistettua.

Raaka-aineet

1 dl sokeria
100 g Maitokolmion meijerivoita
1 kananmuna
2 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa vaahdotettuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl sukaattia
1 dl rusinoita
lisäksi halutessasi vanilja-aromia

PASHA Ohje

  1. Vaahdota ensin sokeri ja voi. Riko joukkoon kananmuna ja jatka vaahdottamista. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon myös hasselpähkinärouhe, sukaatti, rusinat ja kermavaahto. Nostele sekaisin.
  2. Vuoraa siivilä tai vastaava astia keittiöpyyhkeellä. Kaada massa siivilään ja laita siivilän alle syvä astia. Peitä ja nosta yöksi kylmään.
  3. Seuraavana päivänä massa on kiinteytynyt ja voit varovaisesti kumota sen tarjoiluastiaan.
  4. Koristele hedelmillä ja sitruksilla.

Vinkki!
Jos perheessäsi on pähkinäallergiaa, korvaa hasselpähkinä mantelirouheella.

Katso myös muut Maitokolmion pääsiäisreseptit : munaton Sitruunainen pasha  sekä vaahtokarkkinen Pääsiäisjäädyke

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.1 (8 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.