Perinteinen pasha jälkiruoka – resepti
VINKKI: Mäkelän talon emännän etelä-karjalaiselta mummolta peritty vinkki on valmistaa pasha suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen. Sillä tavalla siivilää ei tarvita, vaan ylimääräinen neste pääsee valumaan suodattimen läpi valutusastiaan, ja muotokin muistuttaa vanhoilla pashamuoteilla valmistettua.
Raaka-aineet
1 dl sokeria
100 g Maitokolmion meijerivoita
1 kananmuna
2 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa vaahdotettuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 dl sukaattia
1 dl rusinoita
lisäksi halutessasi vanilja-aromia
PASHA Ohje
- Vaahdota ensin sokeri ja voi. Riko joukkoon kananmuna ja jatka vaahdottamista. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon myös hasselpähkinärouhe, sukaatti, rusinat ja kermavaahto. Nostele sekaisin.
- Vuoraa siivilä tai vastaava astia keittiöpyyhkeellä. Kaada massa siivilään ja laita siivilän alle syvä astia. Peitä ja nosta yöksi kylmään.
- Seuraavana päivänä massa on kiinteytynyt ja voit varovaisesti kumota sen tarjoiluastiaan.
- Koristele hedelmillä ja sitruksilla.
Vinkki!
Jos perheessäsi on pähkinäallergiaa, korvaa hasselpähkinä mantelirouheella.
Katso myös muut Maitokolmion pääsiäisreseptit : munaton Sitruunainen pasha sekä vaahtokarkkinen Pääsiäisjäädyke