Piimät

Maistuisiko tuoppi lähimaidosta hapatettua piimää?

Me tiedämme, että Toholammin tehtaalla lähimaidosta hapattamamme piimä on maailman parasta. Valikoimistamme löydät AB-piimän, rasvattoman piimän sekä laktoositoman ja rasvattoman piimän. Maitokolmion piimät eivät sisällä lisäaineita tai mitään muutakaan ihmeellistä, vain tuoreesta pohjalaisesta lähimaidosta valmistettua piimää.

Piimällä on pitkät perinteet suomalaisena ruokajuomana myös meillä Toholammilla. Piimästä saa leivottua vaikka minkälaisia herkkuja ja välipalanakin se maistuu erinomaiselta, varsinkin jääkaappikylmänä. Piimä sisältää samoja meille kaikille tärkeitä ravintoaineita kuin maitokin. Piimästä nimittäin löytyy luonnostaan runsaasti kalsiumia, B-vitamiinia, jodia ja maitoproteiinia. Maitokolmion AB-piimä sisältää lisäksi Asidofilus- ja Bifidobakteereja.

Piimän valmistus – miten piimä tehdään?

Piimä valmistetaan Maitokolmion tuoreesta lähimaidosta hapattamalla, eli siihen listätään hapatteita, jotka ovat luonnosta peräisin olevia maitohappobakteerien viljelmiä. Hapatteet muuntavat piimän happamaksi ja antavat sille sen ainutlaatuisen ja herkullisen maun.

Piimä ruoanlaitossa – mitä voi tehdä piimästä?

Me Toholammilla ainakin tykkäämme, että piimä antaa monelle ruoalle herkullisen ja mehevän säväyksen, minkä vuoksi olemmekin käyttäneet sitä ruoanlaitossa jo pitkään. Piimä passaa loistavasti esimerkiksi kylmiin kastikkeisiin tai marinadipohjaksi. Marinadipohjana piimä mureuttaa lihaa ja tuo makua hyvin esiin. Piimä sopii erinomaisesti myös arkiruokiin. Oletko jo kokeillut Maitokolmion lihaperunasoselaatikkoa? Jos kaipaat terveellistä ja herkullista aamu- tai välipalasmoothieta, kokeile Maitokolmion piimäsmoothien reseptiä.

Kokeile piimämarinadia:
Paneroidut broilerin koipireidet
Piimämarinoidut siivet

Piimä leivonnassa – mitä leipoa piimästä?

Leivonnaisissa piimä pääsee ehdottomasti ehkäpä jopa parhaiten oikeuksiinsa, sillä sen happamuus nostattaa leivonnaisten muita makuja esiin. Piimän ansiosta leivonnaiset ovat meheviä ja piimän tuoman happamuuden ansiosta säilyvät pitkään. Piirakkapohjaan piimä tuo kaivattua ryhtiä ja mehevyyttä. Piirakoiden lisäksi täyteläisestä piimästä leivot myös herkulliset kakut ja keksit. Ehkä kaikkein tunnetuin piimäleivonnainen on tietenkin perinteinen makea joululimppu.