Suolainen piirakka-resepti
Raaka-aineet
Piirakkapohja:
100 g Maitokolmion meijerivoita
0,5 prk Maitokolmion kermaviiliä /crème fraîchea
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
25 g parmesaaniraastetta
Täyte:
1 kananmuna
0,5 prk Maitokolmion kermaviiliä /crème fraîchea
130 g kesäkurpitsaa
40-50 g fetaa
30 g parmesaania
5-6 kirsikkatomaattia puolitettuna
Ohje
Piirakkapohja:
1.Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.
2.Lisää kermaviili, sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
1.Kuori ja pieni kesäkurpitsa.
2.Pieni fetajuusto kuutioiksi ja puolita kirsikkatomaatit.
3.Tee 1/2 kermaviilistä ,parmesaanista ja kanamunasta seos.
Yhdistä:
1.Ota taikina jääkaapista ja kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen.
2. Halutessasi rapean pohjan esipaista piirakkapohjaa n. 10 min.
3. Lisää kermaviilitäyte ja sen jälkeen vihannekset.
4. Paista vielä 225 asteessa 35-40 min.
Vinkki!
Piirakan kaveriksi sopii hyvin Crème fraîche, johon voit lisätä 2-3 rkl kurkkusalaattia tai maustaa oman maun mukaan.