Kesäkurpitsapasta – resepti
Vuoden kesäkurpitsasato on jälleen kohta käsillä, joten tässä jo valmiiksi yksi valloittava ohje moneen taipuvasta raaka-aineesta: kesäkurpitsasta.
Pastan maustaminen on ohjeessa pelkistetty, jotta kesäkurpitsan hento maku pääsee oikeuksiinsa, mutta mikäpä estää luomasta tujumpaakin makumaailmaa ja parmesaanit päälle!
Raaka-aineet
500-600g kesäkurpitsaa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1 rkl Maitokolmion meijerivoita
1 dl basilikaa / oreganoa
ripaus suolaa maun mukaan
Ohje
- Kuori kesäkurpitsat ja pilko suikaleiksi (spiraaliraastimella saat spagetin kaltaista)
- Laita voi pannulle, lisää kesäkurpitsa suikaleet ja suola. Kuullota hetki.
- Lisää kerma ja anna sen imeytyä kesäkurpitsaan. Sekoita koko ajan varovasti.
- Tarkista kesäkurpitsapastan maku ja viimeistele annos yrteillä.