Perinteinen luumurahka – resepti
Luumurahka jos joku on perinteinen joulujälkiruoka. Toholammin isännille se maistuu niin hyvin, että emännillä on tapana tehdä tupla-annos jo heti kättelyssä, niin ei tarvitse kesken joulunvieton alkaa uutta vatkaamaan. Vaikka aika helppo reseptihän tuo on ja nopea. Raaka-aineissa ei kannata säästellä. Paras luumurahka tulee Maitokolmion kuohukermasta ja maitorahkasta. Luumua voi laittaa oman maun mukaan. Toholammilla yleisin mielipide on, että mitä enemmän, sitä parempaa.
Tässä on helppo ja nopea luumurahkaresepti, jota kannattaa kokeilla tänä jouluna!
Raaka-aineet
150 g luumumarmeladia
1 prk Maitokolmion maitorahkaa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
50 g kuivattuja luumuja
Ohje
1. Sekoita luumumarmeladi ja maitorahka keskenään.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon.
3. Mausta vaniljasokerilla.
4. Leikkaa kuivatut luumut neljään osaan ja lisää rahkan joukkoon.
5. Koristele luumuilla, tarjoile ja herkuttele!
Vinkki: Valmista luumurahka jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua, jotta se ehtii maustua kunnolla.