Sienikastike – resepti
Toholammilla käydään marjassa ja sienessä -paljon. Kun menemme metsään, teemme sen(kin) viimeisen päälle.
Evästä mukaan tokikin, mutta kun syksyn sateet ryhtyy kasvattamaan sieniä, niin silloin muuttuu repun sisältö sekä eväät. Tällä reseptillä metsän kesäkeittiössä syntyy muhevimmat sienimuhennokset ja karrageenittomimmat sienikastikkeet.
Kokeile vaikka! Saahan tuota toki kotonakin keitellä…
HUOM! Käytä vain entuudestaan itsellesi tuttuja sieniä ja käsittele ne etukäteen niiden vaatimalla tavalla.
Raaka-aineet
200g metsäsieniä / kaupan sieniä
1kpl sipuli
50g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1kpl lihaliemikuutio
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
Pippuria ja suolaa maun mukaan.
Ohje
- Paista sieniä kuivalla pannulla niin, että neste poistuu sienistä.
- Lisää pienitty sipuli sekä n. 1 rkl voita pannulle ja kuullota sipulit. Jos kuullotuksen aikana sienet ei ruskistu niin ota sipulit välillä pois ja jatka sienien ruskistamista.
- Laita loppu voi ja vehnäjauhot pannulle, sekoittele sekaisin sieni-sipuliseoksen kanssa.
- Lisää vesi ja lihaliemikuutio, sekoita koko ajan.
- Viimeistele kermalla. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 min, että vehnäjauhot kypsyvät.
- Tarkista maku ja lisää suolaa/pippuria tarvittaessa.
Vinkki!
Mikäli sienikastike on makuusi liian paksua lisää tilkka vettä.