Kermamunkit vaniljatäytteellä – resepti

4
(24)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Sisältä pehmeät, mutta pinnalta rapeat sokeriset kermamunkit ovat leivonnaisia, joita ruukataan leipoa vapun aikaan. Niiden erityisen pehmeän maun salaisuus on, kai se nyt voidaan tässä paljastaa, taikinaan lisätty Maitokolmion lisäaineeton ja karrageeniton kerma. Mukavan kokoisia munkkipalleroita voi suurimmilla munkinystävillä mennä kahvin tai vappusiman kanssa joskus aika montakin yhdeltä istumalta.

Uusin villitys Toholammin taloissa on pursottaa kermamunkkien sisään herkullista vaniljatäytettä. Senkin ohje löytyy tuosta alta.

Raaka-aineet

0,6 dl Maitokolmion lähimaitoa
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
3 rkl sokeria
1 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
50 g Maitokolmion meijerivoita
1/2 tl kardemummaa
viimeistelyyn sokeria ja kanelia

Vaniljatäyte:
3 kananmunan keltuaista
3 rkl sokeria
1,5 rkl maissitärkkelystä
3 dl Maitokolmion lähimaitoa
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1 tl vaniljauutetta

Ohje

  1. Yhdistä ensin keskenään kädenlämpöinen maito, kerma, hiiva, kardemumma ja sokeri. Lisää sitten jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa kunnolla ja lisää kananmuna, voi ja suola. Vaivaa taikinaa kunnes se on yhtenäistä (n. 10 minuuttia)
  2. Peitä ja anna taikinan kohota n. kaksinkertaiseksi. Jauhota työtaso, kumoa taikina ja jaa se 10-15 osaan (riippuen siitä, kuinka isoja munkkeja haluat). Pyöritä osat palloiksi ja anna kohota kooltaan vielä 1,5 kertaisiksi.
  3. Kuumenna öljy ja tiputa munkit varovasti keskilämpöiseen öljyyn ja paista molemmin puolin n. 2-3 minuuttia.
  4. Pyöräytä sokerikaneliseoksessa ja tarjoile!

Vaniljatäyte:

  1. Laita kerma ja maito kuumenemaan kattilaan. Yhdistä toisessa astiassa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys. Kaada kuuma kermamassa keltuaismassan sekaan samalla sekoittaen.
  2. Kaada seos takaisin kattilaan ja nosta liedelle. Kuumenna ja vatkaa vimmatusti samalla kun seos kiehuu hiljalleen n. minuutin ajan. Nosta pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää sitten sekaan vaniljauute ja sekoita.
  3. Kaada massa pursotinpussiin ja nosta kylmään. Kun massa jäähtyy, se paksuuntuu ja sopii joko leivonnaisten täytteisiin tai kakkuihin.

Vai haluaisitko sittenkin valmistaa perinteiset munkkirinkilät?

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4 (24 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.