Pääsiäisjäädyke -resepti
Juhlapyhinä on mukava hieman panostaa tarjottavaan ruokaan, mutta kyseistä päivää ei ole toivottavaa viettää keittiössä. Maitokolmion Pääsiäisjäädyke, näyttävällä marenkikuorrutteella, on kuin omiaan pääsiäisen juhlapöytään! Valloittavan vaahtokarkkisen pääsiäisjäädykkeen pystyt valmistamaan hyvissä ajoin etukäteen ja itse juhlapäivälle jää vain sulattelut ja viimeistelyt.
pääsiäisjäädykkeen Raaka-Aineet
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 prk Maitokolmion ProFit valkosuklaa fudgea
1 prk Maitokolmion maustettu vaniljarahka
1 dl pieniä vaahtokarkkeja
Sveitsiläinen marenkivaahto 1/3 täytteeseen ja 2/3 pinnalle
3 kananmunan valkuainen
1,5 dl sokeria
pääsiäisjäädykkeen OHJE
- Valmista ensin Sveitsiläinen marenkivaahto: Kattilaan n 3dl vettä, sen päälle lasikulho jonne sokerit ja valkuainen.
- Kuumenna vesihaudetta kunnes sokeri on sulanut. Nosta lasikulho kattilan päältä ja vatkaa marenki kylmäksi, paksuksi ja kiiltäväksi. Kuumennuksen myötä marenki on käytettävissä sellaisenaan jälkiruuan päälle ja se kestää pintaruskistuksen kaasupolttimella tai uunin grillivastuksella.
- Valmista sitten jäädyke: Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljarahka, valkosuklaa fudge, 1/3 marenkimassasta ja vaahtokarkit.
- Kaada jäädykemassa esim. silikoniseen vuokaan, josta se on myöhemmin helppo irrottaa.
- Laita vuoka pakastimeen yöksi. Siirrä loppu marenki jääkaappiin odottamaan (max 2 päivää) ilmatiiviissä rasiassa tai pursotinpussissa.
- Nosta jäädyke jääkaappiin sulamaan noin 2h ennen tarjoilua tai huoneenlämpöön 0,5h ennen.
- Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Levitä päälle loput marengista, ruskista pinta halutessasi ja koristele esim. vaahtokarkein.
Vinkki!
Katso myös muut Maitokolmion pääsiäisreseptit.