Lohiunelma hapankermalla
Itse tehtyä hapankermaa voidaan säilyttää jääkaapissa jopa kuukauden ajan. Ensimmäisinä päivinä se on maultaan melko luonnollinen, mutta päivien kuluessa se kypsyy enemmän ja maku vain paranee.
Raaka-aineet
Hapankerma
1 l Maitokolmion kuohukermaa
2 rkl Maitokolmion AB-piimää
1 tl dijon sinappia
Puolikkaan sitruunan mehu
Lohiannos
150 g kylmäsavulohta
1/4 punasipuli
Hienonnettua tilliä
Ohje
- Aloita sekoittamalla kuohukerma ja piimä keskenään.
- Anna seoksen seistä huoneenlämmössä n. 12-18 tuntia.
- Kun hapankerma on valmista, vispaa sitä kevyesti.
- Lisää 1 tl dijon sinappia ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
- Asettele kylmäsavulohisiivut lautaselle.
- Viipaloi punasipuli ja ripottele lohiviipaleiden päälle.
- Pursota päälle myös hapankerma.
- Koristele tillillä ja tarjoile.
Reseptivideo