Lohiunelma hapankermalla

4
(4)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Itse tehtyä hapankermaa voidaan säilyttää jääkaapissa jopa kuukauden ajan. Ensimmäisinä päivinä se on maultaan melko luonnollinen, mutta päivien kuluessa se kypsyy enemmän ja maku vain paranee.

Raaka-aineet 

Hapankerma
1 l Maitokolmion kuohukermaa
2 rkl Maitokolmion AB-piimää
1 tl dijon sinappia
Puolikkaan sitruunan mehu

Lohiannos
150 g kylmäsavulohta
1/4 punasipuli
Hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Aloita sekoittamalla kuohukerma ja piimä keskenään.
  2. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä n. 12-18 tuntia.
  3. Kun hapankerma on valmista, vispaa sitä kevyesti.
  4. Lisää 1 tl dijon sinappia ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.
  5. Asettele kylmäsavulohisiivut lautaselle.
  6. Viipaloi punasipuli ja ripottele lohiviipaleiden päälle.
  7. Pursota päälle myös hapankerma.
  8. Koristele tillillä ja tarjoile.

Reseptivideo

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4 (4 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.