Mämmirahka eli mämmimousse – resepti
Toholammilla on eräs talo, jonka isäntä on kova mämmin ystävä. Pääsiäisen alla talossa juodaankin pullakahvien sijaan aina mämmikahvit. No kävipä kerran niin, että korskeaa tarinaa naapurille kertoessaan isäntä huitaisi kahvikupin nurin, ja kahvia loiskahti mämmilautaselle asti. Eipä sitä hyvää mämmiä raaski pois heittää, tuumasi isäntä ja maistoi. Niin huomasi isäntä hämmästyksekseen, että kahvihan antoikin mämmille oivasti lisämakua. Se, miten tähän reseptiin on rahkaa eksynyt, onkin sitten jo toinen tarina. Tässä oiva mämmimoussen ohje pääsiäiseen!
Raaka-aineeT (4:lle)
1,5 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 purkki (200 g) Maitokolmion maitorahkaa
1,5 dl mämmiä
2 rkl kahvia
Koristeluun:
Rouhittua tummaa suklaata viimeistelyyn
Mämmimousse Ohje
- Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri.
- Yhdistä vaahtoon rahka, mämmi ja kahvi.
- Sekoita.
- Anna maustua kylmässä ja annostele tarjolle.
- Viimeistele rouhitulla suklaalla.
Vinkki! Jos haluat pehmeämpää makua, käytä Maitokolmion FIT-rahkaa perinteisen maitorahkan sijasta.
Reseptiin voi käyttää myös Maitokolmion maustettua vaniljarahkaa, jolloin molemmat sokerit voi jättää pois/ laittaa vähemmän.