Puolukkarahka

4
(6)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Puolukkarahka on niin jouluinen jälkiruoka kuin olla saattaa. Tämä resepti on peräisin Mikkolan talosta, jonka isäntä on innokas puolukanpoimija. Kerran talon emäntä huomasi, että pakastin oli niin pullollaan puolukoita, ettei muuta enää mahtunut. Niinpä hän aloitti toivottoman tyhjennysurakan keksimällä erilaisia puolukkareseptejä, joita sitten syötiin talossa harva se päivä. Suosikiksi nousi tämä puolukkarahka, jota on sen jälkeen tehty Mikkolassa joka joulu.

Raaka-aineet (6 annosta)

Puolukkasorbetti:
4 dl pakastepuolukkaa
1 limen mehu

Rahka:
4 dl  Maitokolmion kuohukermaa
200 g Maitokolmion FIT pehmeää maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

Koristelu:
Puolukoita

Ohje

  1. Aloita puolukkarahkan valmistus sekoittamalla pakastepuolukat ja limen mehu keskenään tehosekoittimella. Ota 1 dl sorbettia erilliseen kulhoon ja säästä tarjoilua varten.
  2. Höystä Maitokolmion karrageeniton kerma sokerilla ja vaniljauutteella ja vatkaa  kuohkeaksi.
  3. Lisää rahka ja loput puolukkasorbetista kerman joukkoon ja sekoita.
  4. Jaa erilleen otettu puolukkasorbetti kuuteen lasiin. Lisää laseihin myös rahka ja koristele annokset puolukoilla.

Reseptivideo

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4 (6 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.