Puolukkarahka
Puolukkarahka on niin jouluinen jälkiruoka kuin olla saattaa. Tämä resepti on peräisin Mikkolan talosta, jonka isäntä on innokas puolukanpoimija. Kerran talon emäntä huomasi, että pakastin oli niin pullollaan puolukoita, ettei muuta enää mahtunut. Niinpä hän aloitti toivottoman tyhjennysurakan keksimällä erilaisia puolukkareseptejä, joita sitten syötiin talossa harva se päivä. Suosikiksi nousi tämä puolukkarahka, jota on sen jälkeen tehty Mikkolassa joka joulu.
Raaka-aineet (6 annosta)
Puolukkasorbetti:
4 dl pakastepuolukkaa
1 limen mehu
Rahka:
4 dl Maitokolmion kuohukermaa
200 g Maitokolmion FIT pehmeää maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
Koristelu:
Puolukoita
Ohje
- Aloita puolukkarahkan valmistus sekoittamalla pakastepuolukat ja limen mehu keskenään tehosekoittimella. Ota 1 dl sorbettia erilliseen kulhoon ja säästä tarjoilua varten.
- Höystä Maitokolmion karrageeniton kerma sokerilla ja vaniljauutteella ja vatkaa kuohkeaksi.
- Lisää rahka ja loput puolukkasorbetista kerman joukkoon ja sekoita.
- Jaa erilleen otettu puolukkasorbetti kuuteen lasiin. Lisää laseihin myös rahka ja koristele annokset puolukoilla.