Kermainen riisipuuro uunissa

3.6
(7)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kermainen riisipuuro valmistuu kätevästi myös uunissa. Tämä versio joulupuurosta on suosittu varsinkin niissä Toholammin taloissa, joissa on vanha kunnon leivinuuni. Paras lopputulos tulee, kun käytät puuron valmistukseen Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kuohukermaa. Siitä ei Toholammilla edes keskustella.

Raaka-aineet (4 annosta)

1 rkl Maitokolmion merijerivoita
2 dl Puuroriisiä
4 dl Maitokolmion kuohukermaa
3 tl sokeria
½ tl suolaa
1 kanelitanko
1 manteli
7 dl Maitokolmion lähimaitoa

Ohje

  1. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.
  2. Lisää voi, kerma, riisi, sokeri, suola, kanelitanko ja manteli uuninkestävään valurautapataan.
  3. Anna seoksen poreilla pienesti 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Kiehauta maito kattilassa ja sekoita riisipuuron joukkoon.
  5. Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa n. 45 minuuttia. 
  6. Tarjoile riisipuuro kaneliseoksen, maidon tai voin kanssa.

Reseptivideo

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.6 (7 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.