Kermainen riisipuuro uunissa
Kermainen riisipuuro valmistuu kätevästi myös uunissa. Tämä versio joulupuurosta on suosittu varsinkin niissä Toholammin taloissa, joissa on vanha kunnon leivinuuni. Paras lopputulos tulee, kun käytät puuron valmistukseen Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kuohukermaa. Siitä ei Toholammilla edes keskustella.
Raaka-aineet (4 annosta)
1 rkl Maitokolmion merijerivoita
2 dl Puuroriisiä
4 dl Maitokolmion kuohukermaa
3 tl sokeria
½ tl suolaa
1 kanelitanko
1 manteli
7 dl Maitokolmion lähimaitoa
Ohje
- Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen.
- Lisää voi, kerma, riisi, sokeri, suola, kanelitanko ja manteli uuninkestävään valurautapataan.
- Anna seoksen poreilla pienesti 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Kiehauta maito kattilassa ja sekoita riisipuuron joukkoon.
- Laita kansi päälle ja kypsennä uunissa n. 45 minuuttia.
- Tarjoile riisipuuro kaneliseoksen, maidon tai voin kanssa.