Maailman paras kerma

Me tiedämme, että Toholammin tehtaalla tuottamamme kerma on maailman parasta. Maitokolmion kerma on lisäaineetonta ja karrageenitonta. Lisäksi meidän mielestämme tuoreus ja maltillinen säilyvyysaika kertovat omaa kieltään siitä, että kerman täytyy olla parempaa pidempään säilyviin kermoihin verrattuna. Lue alta miksi sinun pitäisi olla samaa mieltä kanssamme.

Myös Yle teki jutun ruoan prosessoinnista. Jutussa todettiin, että Maitokolmion tuore kuohukerma on karrageenittomuuden ansiosta selvästi vähemmän prosessoitua kuin kilpailevat tuotteet. Katso juttu tästä: https://yle.fi/a/74-20082815

Kerman matka maatilalta kaupan hyllyyn

Noudamme raakamaidon tiloilta viikon jokaisena päivänä. Kun maito saapuu meijerille, siitä separoidaan erilleen rasvaosa ja rasvaton osa. Toisesta osasta saadaan kermaa ja toisesta rasvatonta maitoa. Separoinnin jälkeen kerma siirretään tankkiin, jossa sen rasvaprosentti vakioidaan kauppakerman tasolle, eli siihen palautetaan rasvaa tai poistetaan sitä. Kun kerman rasvapitoisuus on vakioitu, se purkitetaan ja jäähdytetään varastointilämpötilaan. Tämän jälkeen kerma toimitetaan kauppoihin. Maitokolmion kerman matka aina maitotilalta kaupan kylmäkaappiin kestää noin kaksi päivää.

Eikö tuotetta löydy lähikauppasi hyllyltä? Tee tuotetoive kauppiaalle täältä!

Mitä on karrageeni (E407) ja miksi me emme sitä käytä?

Kylmäkaapeista löytyy myös kermoja, joissa on pitkä säilyvyys. Ne ovat käyneet läpi pastörointia voimakkaamman kuumennuksen eli korkeapastöroinnin (ESL-käsittely) tai iskukuumennuksen (UHT-käsittely). Pidemmän säilytyksen aikana rasva pyrkii erottumaan kermasta ja nousee lopulta kerrokseksi sen pintaan. Tätä kutsutaan kermottumiseksi. Mitä pidempään kermaa säilytetään, sitä paksummaksi rasvakerros muodostuu ja sitä ei saa enää sekoittumaan kermaan. Rasvan erottumisen estämiseksi jotkut valmistajat lisäävät pitkän säilyvyyden omaaviin kermoihin karrageenia, joka hidastaa kermoutumista.

Karrageeni on luonnosta peräisin oleva kasvikuitu, jota saadaan valtamerissä kasvavista punalevistä. Elintarvikkeissa karrageenia käytetään yleisesti stabilointi-, sakeuttamis- ja hyytelöimisaineena. Alunperin karrageenia on käytetty käsittelemättömänä, eli keitetty suoraan levästä, mutta nykyään sitä tuotetaan teollisilla viljelmillä ympäri maapalloa. Lisäksi se prosessoidaan ja käsitellään moneen kertaan. 

Lisäaineeton ja karrageeniton kerma

Meidän mielestämme kerma, ihan niin kuin maitokin, on parasta tuoreena. Siksi väitämmekin, että Maitokolmiolla tuotetaan maailman parasta kermaa. Valmistamme kerman lähitiloilla tuotetusta lähimaidosta, joka kerätään viikon jokaisena päivänä. Olemme sitä mieltä, että tuotteiden parhaimmat ominaisuudet syntyvät tuoreesta ja hyvänlaatuisesta raaka-aineesta, ilman lisäaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Siksi Maitokolmion kermoista ei lisäaineita tai karrageenia löydy.