Rahka-omenapiirakka – resepti
Raaka-aineet
Pohja:
100 g Maitokolmion voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Maitokolmion maitorahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl Maitokolmion kuohukermaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
4 omenaa
omenasosetta
sitruunamehua
kanelia
Ohje
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna, leivinjauhe ja vehnäjauhot.
3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.
4. Levitä omenasosetta piirakan pohjalle.
5. Sekoita täytteen raaka-aineet keskenään ja levitä seos omenasoseen päälle.
6. Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut täytteen päälle.
7. Ripottele piirakan päälle hieman kanelia ja paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu puoli tuntia.