Sitruunakakku – resepti
Maitokolmion perinteinen sitruunakakkuresepti syntyi, kun meijerin ruokalan emäntä oli tekemässä kuivakakkua kahvitaukolaisille. Juuri tuona nimenomaisena aamuna ruokalan jääkaapissa sattui olemaan purkki sitruunakermarahkaa, jonka päiväys oli tulossa vastaan. Säästäväisenä ihmisenä emäntä tuumasi, että sekaan vaan kakkutaikinaan. Kun kahvitauolla kakkua maisteltiin, kuultiin monet kehut siitä, miten raikas, sitruunainen maku ja mehevän pehmeä suutuntuma siinä oli. Siitä lähtien sitruunakakkua on tehty samalla helpolla ja nopealla reseptillä meijerin kahvihuoneeseen joka viikko. Ja vaikka monet reseptit tapaavat olla suuria jos ei valtion- niin meijerinsalaisuuksia, tämä ei ole. Ihan emännän luvan kanssa julkaisemme sen nyt sinullekin kokeiltavaksi.
P.S. Muista käyttää sitruunakakun leipomiseen Maitokolmion sitruunakermarahkaa. Ilman sitä ei tule yhtä hyvää.
Raaka-aineet
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
150 g voisulaa
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1 tl inkivääritahnaa
1/3 tl kurkumaa
Maitokolmion perinteistä meijerivoita
korppujauhoja
Ohje
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Yhdistä toisiinsa myös kosteat aineet toisessa kulhossa. Lisää kosteat aineet kuivien joukkoon ja sekoita hyvin.
- Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista sitruunakakkua 190 asteessa n. 40-50 minuuttia. Kun otat sitruunakakun uunista, anna sen jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä paistamisesta, jolloin sen maut ovat ehtineet kehittyä.