Sitruunakakku – resepti
P.S. Muista käyttää sitruunakakun leipomiseen Maitokolmion sitruunakermarahkaa. Ilman sitä ei tule yhtä hyvää.
Raaka-aineet
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 prk Maitokolmion sitruunakermarahkaa
150 g voisulaa
1 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
1 tl inkivääritahnaa
1/3 tl kurkumaa
Maitokolmion perinteistä meijerivoita
korppujauhoja
Ohje
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään. Yhdistä toisiinsa myös kosteat aineet toisessa kulhossa. Lisää kosteat aineet kuivien joukkoon ja sekoita hyvin.
- Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Paista sitruunakakkua 190 asteessa n. 40-50 minuuttia. Kun otat sitruunakakun uunista, anna sen jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä paistamisesta, jolloin sen maut ovat ehtineet kehittyä.