Piparijuustokakku lasissa
Piparijuustokakku on jouluinen jälkiruoka, joka valmistuu vain muutamasta ainesosasta. Tämä herkullinen jälkkäri maistuu piparkakulta, vadelmalta ja limeltä. Täydellinen yhdistelmä makeaa ja kirpeää, ilman liivatetta.
Raaka-aineet (6 annosta)
Pohjalle:
20 kpl pipareita
50 g sulatettua Maitokolmion meijerivoita
Juustokakkumousse:
4 dl Maitokolmion kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 limen kuori raastettuna
Vadelmahillo:
200 g vadelmia
puolikkaan limen mehu
Ohje
- Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, tomusokeri ja limen kuoriraaste.
- Murskaa piparit voisulan kanssa tehosekoittimessa.
- Purista vadelmien sekaan puolikkaan limen mehu ja murskaa vadelmat haarukalla.
- Kokoa annos lisäämällä lasiin piparimurua ja juustokakkumoussea. Viimeistele annos vadelmahillolla.
Vinkki!
Jos haluat, että juustoseos hieman jähmettyy, laita se muutamaksi minuutiksi jääkaappiin ennen tarjoilua.