Lihaperunasoselaatikko – resepti
Lihaperunasoselaatikko on maukasta ja edullista kotiruokaa, joka on näppärä valmistaa ja maistuu varmasti niin aikuisille kuin perheen pienimmille.
Raaka-aineet
600 g jauhoisia perunoita
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 dl Maitokolmion piimää
50 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita
2 kananmunaa
3-4 rkl korppujauhoja
suolaa
pippuria
valkosipulimurskaa
kuivattua tinjamia
Ohje
- Kuori perunat ja laita kiehumaan suolattuun veteen.
- Paista jauheliha kahdessa erässä kauniin väriseksi. Lisää myös pilkottu sipuli paistumaan jauhelihan seuraksi. Kun jauheliha on valmista, mausta se valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja kuivatulla timjamilla.
- Tarkista perunoiden kypsyys. Kun ne ovat kypsiä, kaada vesi pois, riko perunoiden rakenne, lisää voi ja sekoita. Lisää joukkoon piimä ja sekoita lisää. Lisää kanamunat ja vaivaa nopeasti sekaisin.
- Laita vuokaan pohjalle paistettu jauheliha ja lisää päälle perunamuusi. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele pintaan ruokalusikalla kuvioita.
- Paista uunissa 180 asteessa n. 25-30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.
- Tarjoile esimerkiksi maustekurkkujen kanssa.