Mitä on hiilineutraalius?

Kasvu hiilineutraali

No niin, hyvä että kysyt! Hiilineutraalius tarkoittaa sitä, että hiilidioksidipäästöjen määrä on sama kuin se, joka vastaavasti sidotaan pois ilmakehästä erilaisin toimenpitein. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että minimoimme toimintamme hiilipäästöt ja kompensoimme ne, joita emme voi välttää.

Maitokolmiolla työskennellään hiilineutraaliuden saavuttamiseksi monin tavoin. Asteittain vähennämme mm. tuotannon aiheuttamia päästöjä käyttämällä uusiutuvia energialähteitä ja parantamalla tuotantoprosessien tehokkuutta. Lisäksi hyödynnämme paikallisia raaka-aineita ja vähennämme osaltamme ruokahävikkiä, jotka taas vähentävät kuljetuksista aiheutuvia päästöjä.

Loppujen lopuksi, hiilineutraalius on tavoite, joka vaatii yhteistyötä kaikilta teollisuudenaloilta ja yksilöiltä. Elintarviketeollisuuden tulee tehdä osansa ja kehittää uusia innovatiivisia tapoja vähentää päästöjä, mutta myös kuluttajat pystyvät vaikuttamaan valitsemalla kestävästi tuotettuja vaihtoehtoja. Yhdessä me voimme saavuttaa hiilineutraaliuden – ja samalla nauttia hyvästä ruuasta!

Maitokolmion uudet hiilineutraalit pakkaukset

Maitokolmion litran maito- ja piimäpakkauksissa on kompensoitu kaikki pakkaukseen liittyvät päästöt aina raaka-aineiden tuotannosta ja kuljetuksesta, pakkausten valmistukseen ja vähittäiskaupan jakeluun asti.

Hiilineutraali pakkaus on sertifioitu Carbon Neutral Protocol & PAS 2060 -standardien mukaisesti. Sertifikaatin hiilineutraaleille pakkauksille on myöntänyt Climate Impact Partners.

Lue lisää CarbonNeutral®-merkistä täältä.