Perinteinen imelletty perunalaatikko – resepti

3.8
(46)
Resepti vanhanajan imelletty perunalaatikko Maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Vanhanajan imelletty perunalaatikko on jouluruoka, joka löytyy melkein jokaisen talon joulupöydästä täällä Toholammilla. Sen tekeminen itse ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin luulisi. Kyselimme kyliltä parhaita perunalaatikkoreseptiä, jolla onnistuu varmasti, vaikka ei olisi ennen tehnyt. Paras lopputulos tulee tietenkin Maitokolmion täysmaidosta ja meijerivoista. Sitä kun laittaa joulupöydässä siihen kinkun kylkeen, nii kyllä maistuu!

Katso perunalaatikkoresepti ja valmistusohje alta!

Raaka-aineet

2 kg perunoita
Vettä
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl Maitokolmion lähimaitoa
3 rkl Maitokolmion meijerivoita

Ohje

1. Valitse perunalaatikkoon jauhoinen perunalajike. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen survokseen vehnäjauhot ja sen verran keitinlientä, että saat sakeahkon soseen.

3. Peitä astia ja pidä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Lämmin paikka voi olla esimerkiksi vesihaude tai 50-asteinen uuni. Imeltyessään sose löystyy, muuttuu väriltään tummemmaksi ja makeutuu.

4. Lisää maito, sulatettu rasva ja (mikäli haluat makeutta lisää) mausta varoen sokerilla tai siirapilla. Paista voidellussa vuoassa 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

5. Kanna joulupöytään ja herkuttele!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.8 (46 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.