Perinteinen porkkanalaatikko – resepti
Mitäpä olisi joulu ilman porkkanalaatikkoa. Niin tuumaa moni täällä Toholammillakin. Porkkanalaatikon tekeminen alusta loppuun itse on vain vähän vaikeampaa kuin valmiin ostaminen kaupasta, mutta lopputulos palkitsee vaivannäön. Joissakin taloissa täällä Toholammilla tiedetään tätä tehtävän tupla-annos, kun isäntä kuitenkin innostuu syömään oikein urakalla. Moni täällä suosii Maitokolmion täysmaitoa sekä tietenkin Maitokolmion voita porkkanalaatikon valmistuksessa, tulee kuulemma parasta niin. Emmekä me voi väittää vastaankaan.
Katso porkkanalaatikkoresepti ja valmistusohje alta!
Raaka-aineet
1,5 dl puuroriisiä
7 dl Maitokolmion lähimaitoa
1,5 kg porkkanoita
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 rkl tummaa siirappia
Rouhittua valkopippuria
Pinnalle:
3 rkl korppujauhoja
1 rkl Maitokolmion meijerivoita
Ohje
- Kiehauta 3 dl vettä ja lisää riisit joukkoon. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja anna hautua kannen alla lähes puuroksi.
- Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Valuta ja soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon kannanmuna ja mausteet.
- Sekoita joukkoon riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (n. 2 litran kokoiseen). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele korppujauhot pinnalle. Lisää päälle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla n. 2 tuntia.