Mansikkamuffinsit – resepti
Mansikkamuffinssit ovat meheviä, herkullisia ja helppoja leivonnaisia. Muffinssit sopivat hyvin niin juhlien tarjottavaksi kuin kahvipöytään ystäville tarjottavaksi. Muffinsseja on mukava leipoa vaikkapa lasten kanssa, sillä ohje on riittävän simppeli. Muffinssien makua voi varioida korvaamalla mansikkarahkan Maitokolmion vaniljarahkalla.
Kokeile ja herkuttele!
Raaka-aineet
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl Maitokolmion meijerivoita
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 prk Maitokolmion mansikkarahkaa
Ohje
- Yhdistä ensin keskenään kananmunat, voi ja kerma. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja leivinjauhe kevyesti sekoittaen.
- Anna taikinan seistä n. 5 minuuttia ja jaa se 14-16 muffinssivuokaan ja paista 190 asteessa n. 12-15 minuutin ajan.
- Anna muffinssien jäähtyä ja pursota sen jälkeen pinnalle mansikkarahkaa.
Vinkki!
Jos haluat lopputuloksesta mansikkaisemman, ripottele rahkan päälle pakastekuivattua mansikkaa tai viipaleita tuoreista mansikoista.