Minipavlovat (20 kpl) – resepti
Raaka-Aineet
Marenki
3 kananmunan valkuaisia
1,5 dl sokeria
1 tl mustikkajauhetta
0,5 tl omenasiiderietikkaa
Täyte
1 dl Maitokolmion kuohukerma
1 tl vaniljasokeria
5 kpl karhunvatukoita
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
OHJE
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen samalla jatkuvasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (n. 7 minuuttia sähkövatkaimella). Siivilöi joukkoon mustikkajauhe ja viinietikka.
- Pursota tai lusikoi leivinpaperille ympyrän muotoisia leivoksia. Tee lusikalla pohjiin keskelle kuoppa täytettä varten.
- Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista pavlovan pohjia uunin alatasolla 45 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
- Pursota täyte pavlovien sisään ja viimeistele leivokset karhunvatukoilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
- Tarjoile ja nauti!
Katso myös perinteinen pavlovaresepti!