Rahkakääretorttu – resepti
Rahkakääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Vaihtelemalla eri hillomakuja saat helposti vaihtelua rahkakääretortun makuun. Voit myös halutessasi lisätä kääretortun päälle kermakuorrutteen, jolloin se toimii hyvin myös täytekakkuna.
Raaka-aineet
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Maitokolmion maitorahkaa
1 prl Maitokolmion vaniljarahkaa
2 dl päärynähilloketta (raaka-aineet alla) tai hilloa makusi mukaan
Päärynähilloke:
4 päärynää
4 rkl hillosokeria
2 rkl vettä
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Nostele sekaisin ja kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 8-12 min.
- Sillä aikaa kun kääretorttupohja on uunissa, valmista päärynähilloke. Kuori ja kuutioi päärynät ja laita kattilaan. Lisää joukkoon hillosokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Sekoita tässä vaiheessa myös vaniljarahka ja maitorahka keskenään.
- Nosta kääretorttupohja uunista ja anna jäähtyä. Laita pöydälle puhdas leivinpaperi, kumoa jäähtynyt kääretorttupohja siihen ja irrota pohjassa ollut leivinpaperi.
- Levitä kääretorttupohjalle hilloa ja rahkaa niin, että täyte peittää 2/3 pohjasta. Aloita alareunasta ja etene ylöspäin. Rullaa leivinpaperin avulla kääretortusta tiukka kokonaisuus. (Vaikka täyte on levitetty voin 2/3 pohjan pinta-alasta, leviää se koko kääretorttuun rullatessa.)
- Kun rulla on valmis, käännä se niin, että saumapuoli jää alaspäin. Kelmuta ja nosta kylmään. Anna kääretortun olla kylmässä mielellään yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
- Ota kääretorttu kylmästä, viipaloi ja tarjoile. Voit koristella kääretortun esimerkiksi rouhitulla suklaalla ja paahdetuilla manteleilla.