Aurinkokeitto – resepti

4.3
(8)
Aurinkokeitto-resepti-maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Sen lisäksi että aurinkokeitto maistuu kaiken ikäisille, se on simppeli ja edullinen valmistaa. Ota tästä viikkorytmiisi helposti muunneltavissa oleva keitto, jonka avulla lisäät helposti ja maistuvasti kasviksia omaan ja perheesi ruokavalioon. Purutuntumaa on helppo lisätä suoraan annokseen, mm. siemenet, pähkinät, krutongit  tai vaikkapa leipäjuusto ovat nappivalintoja tämän samettisen keiton kylkeen. Mikäli tahdot panostaa esillepanoon niin kevyesti vaahdotettu kerma tai nokare Maitokolmion crème fraîchea viimeistelee annoksen. Ohje 5-6 hengelle.

Raaka-aineet

n. 500-600 g bataattia
n. 200 g palsternakkaa
n.150 g porkkanaa
1 iso peruna
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kermaa
2 rkl Maitokolmion perinteistä meijerivoita
100 g sinihome- tai sulatejuustoa
1 tl suolaa / maun mukaan
1 kpl kasvisliemikuutio

Ohje

  1. Kuori ja pieni kasvikset. Kuullota ne kevyesti voissa ja lisää keitinvettä niin, että kasvikset juuri peittyvät. 
  2. Keitettyäsi vihannekset kypsiksi kaada keitinvesi erilliseen kulhoon ja surauta vihannekset sauvasekoittajalla sileäksi massaksi.
  3. Lisää massaan kermaa ja keitinvettä sen verran että koostumus on sopiva.
  4. Kuumenna aurinkokeitto ja lisää valitsemasi juusto sekaan sulamaan. 
  5. Annostele ja koristele aurinkokeitto tai lisää höysteet pöytään itse lisättäviksi.

Vinkki!
Kasviksia ja niiden suhteita voit muutella haluamallaan tavalla. Mm. kukkakaali sekä kurpitsa ovat oivia keittopohjia. Sipuli tuo hyvää ryhtiä makuun ja sitä harvemmin lapsetkaan keitossa huomaavat!

Käy tästä tsekkaamassa vielä nopeampi tapa valmistaa herkullista Vihannessosekeittoa

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (8 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.