Rosetit
Rosetit ovat koristeellinen ja keksimäinen muunnelma perinteisistä tippaleivistä. Ne valmistetaan erikseen myytävillä rosettiraudoilla, joita löytyy moneen makuun.
Tällä reseptillä teet 10-15 kaunista rosettia muotin koosta riippuen.
Raaka-aineet
1,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3 rkl sokeria
ripaus suolaa
Friteeraus:
n. 1,5 l haluamaasi öljyä. Määrä riippuu kattilan koosta.
metallinen rosettimuotti
Ohje
- Laita öljy kuumenemaan.
- Sekoita aineet keskenään.
- Laita rosettirauta 1-2 min kuumaan öljyyn.
- Kasta rosettirauta taikinaan, mutta ei yläosaan saakka, jotta rosetti irtoaa raudasta paiston jälkeen.
- Rosetit valmistuvat hetkessä, joten ole tarkkana.
- Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Katso tästä myös tippaleipien resepti.