Perinteiset tippaleivät ohje
Monelle vappu ei tule ilman Perinteisiä tippaleipiä, joten tässä loistava ohje perinneherkkuun. Mikäli tuntuu että perinteisen rinnalle tahtoisi jotain uutta, niin reseptin alalaidassa linkkivinkki kokeilunhaluisille kokkailijoille!
Raaka-aineet ~ 12 kpl
2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
Jos haluat taikinaan makua lisää 1 tl kardemummaa tai raastettua sitruunan kuorta.
Friteeraus:
n. 1,5 l haluamaasi öljyä. Muokkaa määrää kattilan koon mukaan.
pursotinpussi
metallinen muotti (esim. puhdistettu säilykepurkki, josta pohja ja kansi irrotettu)
Tippaleipä Ohje
- Laita öljy kuumenemaan.
- Yhdistä maito ja kanamunat, lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
- Kaavi taikina pursotinpussiin ja upota metallimuotti kuumaan öljyyn.
- Pursota ohutta nauhaa muotin sisään. Nosta muotti pois ja paista tippaleipä kullanruskeaksi.
- Korista tomusokerilla ennen tarjoilua.
Katso tästä myös rosettien resepti.