Perinteiset tippaleivät ohje

4.8
(4)
Tippaleipä-resepti-maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Monelle vappu ei tule ilman Perinteisiä tippaleipiä, joten tässä loistava ohje perinneherkkuun. Mikäli tuntuu että perinteisen rinnalle tahtoisi jotain uutta, niin reseptin alalaidassa linkkivinkki kokeilunhaluisille kokkailijoille!

Raaka-aineet  ~ 12 kpl

2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
Jos haluat taikinaan makua lisää 1 tl kardemummaa tai raastettua sitruunan kuorta.

Friteeraus:
n. 1,5 l haluamaasi öljyä. Muokkaa määrää kattilan koon mukaan.
pursotinpussi
metallinen muotti (esim. puhdistettu säilykepurkki, josta pohja ja kansi  irrotettu)

Tippaleipä Ohje

  1. Laita öljy kuumenemaan.
  2. Yhdistä maito ja kanamunat, lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
  3. Kaavi taikina pursotinpussiin ja upota metallimuotti kuumaan öljyyn.
  4. Pursota ohutta nauhaa muotin sisään. Nosta muotti pois ja paista tippaleipä kullanruskeaksi.
  5. Korista tomusokerilla ennen tarjoilua.

Katso tästä myös rosettien resepti.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.8 (4 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.