Joulun paras riisipuuro – resepti

4.3
(50)
Resepti Perinteinen riisipuuro
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Kenellä on paras riisipuuroresepti? Siitä käydään kovaa keskustelua Toholammin raitilla näin joulun alla. Joulupuuroasioihin suhtaudutaan täällä nimittäin pieteetillä. Melkein joka talossa on oma riisipuuroresepti, joka periytyy joskus monen sukupolven takaa. Yksi yhteinen tekijä suurimmalla osalla kuitenkin on. Kaikki täällä käyttävät puuron valmistukseen Maitokolmion täysmaitoa ja aika moni vielä Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kermaakin. Niiden avulla syntyy paras riisipuuro, siitä on yhtä mieltä toriparlamenttikin. Laitoimme tähän pari erilaista riisipuuroreseptiä, toinen perinteisempi ja toinen, johon maito ja kerma lisätään vasta loppuvaiheessa. Kumpi on parempaa, siitä emme ole päässeet yksimielisyyteen, mutta lusikallistakaan ei ole jäänyt syömättä kumpaakaan.

P.S. Toholammilla yksikään emäntä ei tunnusta ikinä polttaneensa riisipuuroa pohjaan. Liekö syynä tämä kyliltä kuultu vinkki: kun kattilan pohjalle laittaa nokareen voita ennen nestettä, pohjaanpalaminen on helpompi välttää, vaikka silmä välillä välttäisikin joulutohinoissa…

Raaka-aneet

4 annosta riisipuuroa

2 dl vettä
2 dl Puuroriisiä
1 litra Maitokolmion lähimaitoa
teelusikallinen suolaa

Ohje

n. 40 min
1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä noin 2 minuuttia.
2. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen noin 35 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Mausta valmis riisipuuro suolalla. Perinteinen voisilmä kruunaa puuron.

 

Kermaisen täyteläinen riisipuuro

Kermaisen täyteläinen riisipuuro keitetään ensin veteen, minkä jälkeen lisätään reilusti Maitokolmion täysmaitoa sekä lisäaineetonta ja karrageenitonta kuohukermaa

Raaka-aneet (4 annosta)

4,5 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
2 dl Maitokolmion täysmaitoa
2 dl Maitokolmion lisäaineetonta kuohukermaa
1 tl suolaa
Nokare Maitokolmion meijerivoita
Manteli

Ohje

  1. Sulata nokare Maitokolmion meijerivoita kattilassa. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja riisit. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Siirrä kypsä riisi kylmälle levylle odottamaan.
  2. Ota toinen kattila ja kaada Maitokolmion täysmaito ja lisäaineeton kuohukerma siihen. Kiehauta. 
  3. Lisää aiemmin keitetty kypsä riisi kattilaan. Lämmitä liedellä noin 10 minuuttia koko ajan hämmentäen. Huom! Älä jätä puuroa vahtimatta tässä vaiheessa.
  4. Ota riisipuuro pois levyltä, laita kansi kattilan päälle ja siirrä kylmälle levylle. Ja vaikka kuinka tekisi mieli maistaa jo nyt, anna puuron tekeytyä kannen alla n. 10 minuuttia, mikä tekee siitä juuri sopivan täyteläistä.
  5. Tipauta manteli puuroon ja sekoita piiloon. Tarjoile kermaisen täyteläinen riisipuuro sokerin ja kanelin kera.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.3 (50 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.