Dippaleivät-resepti
Ota testiin ilahduttavat Dippaleivät, joita voit tehdä samasta taikinapohjasta kuin perinteisiä tippaleipiä. Voit esim. jakaa Perinteisten tippaleipien taikinan puoliksi ja tehdä toisesta puolikkaasta perinteiset tippaleivät vapun päiväkahville (~6 kpl) ja toisesta puolikkaasta muokata dippaleipätaikinan vapun illanviettoon!
Helppo, herkullinen ja proteiinirikas dippi näille ihanuuksille on tietysti Maitokolmion ProFit proteiinivanukas toffeefudge sekä mikäs muu kuin karrageeniton kermamme!
Perinteisten tippaleipien valmistusohje alla.
- Mikäli teet koko taikinasta Dippaleipiä, niin vaihda vehnäjauhojen määrä 4,5-5dl, jotta taikinasta tulee hieman vahvempaa dippailuun.
- Jos teet Dippaleipiä puolikkaasta tippaleipätaikinasta, niin lisää valmiiseen taikinanpuolikkaaseen vehnäjauhoja n 0,25-0,5dl.
- Friteerauksessa et tarvitse metallimuotteja, vaan pursotat suoria taikinaviivoja öljyyn paistumaan ja jännität millaisia vappukiekuroita sieltä tulee!
Raaka-aineet
2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
4 dl vehnäjauhoja / Dippaleivät 4,5-5 dl
3 isoa kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
Jos haluat taikinaan makua lisää 1 tl kardemummaa tai raastettua sitruunan kuorta.
Friteeraus:
n. 1,5 l haluamaasi öljyä. Määrä riippuu kattilan koosta.
pursotinpussi
metallinen muotti (esim. etiketeistä ja muusta pesty ja kuivattu säilykepurkki, josta pohja ja kansi irrotettu)
Ohje
- Laita öljy kuumenemaan
- yhdistä maito ja kanamunat, lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
- Kaavi taikina pursotinpussiin ja upota metallimuotti kuumaan öljyyn.
- Pursota ohutta nauhaa muotin sisään. Nosta muotti pois ja paista tippaleipä kullanruskeaksi.
- Korista tomusokerilla ennen tarjoilua.
Kun kerran on friteerausöljy valmiina, niin tekisikö samalla vielä Rosetteja? Reseptiin tästä!