Dippaleivät-resepti

5
(2)
Dippaleipä-resepti-maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ota testiin ilahduttavat Dippaleivät, joita voit tehdä samasta taikinapohjasta kuin perinteisiä tippaleipiä. Voit esim. jakaa Perinteisten tippaleipien taikinan puoliksi ja tehdä toisesta puolikkaasta perinteiset tippaleivät vapun päiväkahville (~6 kpl) ja toisesta puolikkaasta muokata dippaleipätaikinan vapun illanviettoon!

Helppo, herkullinen ja proteiinirikas dippi näille ihanuuksille on tietysti Maitokolmion ProFit proteiinivanukas toffeefudge, sekä mikäs muu kuin karrageeniton kermamme!

Perinteisten tippaleipien valmistusohje alla.

  • Mikäli teet koko taikinasta Dippaleipiä, niin vaihda vehnäjauhojen määrä 4,5-5dl, jotta taikinasta tulee hieman vahvempaa dippailuun.
  • Jos teet Dippaleipiä puolikkaasta tippaleipätaikinasta, niin lisää valmiiseen taikinanpuolikkaaseen vehnäjauhoja n 0,25-0,5dl.
  • Friteerauksessa et tarvitse metallimuotteja, vaan pursotat suoria taikinaviivoja öljyyn paistumaan ja jännität millaisia vappukiekuroita sieltä tulee!

Raaka-aineet

2,5 dl Maitokolmion lähimaitoa
4 dl vehnäjauhoja / Dippaleivät 4,5-5 dl
3 isoa kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
ripaus suolaa
Jos haluat taikinaan makua lisää 1 tl kardemummaa tai raastettua sitruunan kuorta.

Friteeraus:
n. 1,5 l haluamaasi öljyä. Määrä riippuu kattilan koosta.
pursotinpussi
metallinen muotti (esim. etiketeistä ja muusta pesty ja kuivattu säilykepurkki, josta pohja ja kansi  irrotettu)

Ohje

  1. Laita öljy kuumenemaan
  2. yhdistä maito ja kanamunat, lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin.
  3. Kaavi taikina pursotinpussiin ja upota metallimuotti kuumaan öljyyn.
  4. Pursota ohutta nauhaa muotin sisään. Nosta muotti pois ja paista tippaleipä kullanruskeaksi.
  5. Korista tomusokerilla ennen tarjoilua.

Kun kerran on friteerausöljy valmiina, niin tekisikö samalla vielä Rosetteja? Reseptiin tästä!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 5 (2 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.