Sitruunatiramisu

3.6
(8)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Tämä sitruunatiramisuresepti tarjoaa raikkaan twistin klassiselle italialaiselle jälkiruoalle. Tiramisu on täyteläinen, raikas ja samettinen – ja kaiken lisäksi erittäin helppo valmistaa. Pehmeiden savoiardikeksien, kirpeän lemon curdin ja häivähdyksen vaniljaa sisältävien kerrosten yhdistelmä muodostaa herkullisen jälkiruoan, joka sopii täydellisesti kaikille sitruunan ystäville. 

Valmistusaika:

Aktiivinen: 30 min
Passiivinen:
4 tuntia

Raaka-aineet (6-8 annosta)

Sitruunasiirappi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 sitruuna, mehu ja kuori
basilikanlehtiä

Täyte:
5 dl Maitokolmion kuohukermaa
250 g mascarponea
1 vaniljatanko
200 g savoiardikeksejä
340 g lemon curdia

Koristeluun:
3 sitruunaviipaletta
basilikanlehtiä

Ohje

1. Aloita valmistamalla siitruunasiirappi: kuumenna vesi ja sokeri yhdessä sitruunamehun kanssa. Leikkaa sitruunan kuoresta ohuita siivuja ja lisää ne seokseen. Lisää muutama basilikanlehti. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
2. Poista sitruunankuoret ja basilikanlehdet. Kaada siirappi kulhoon ja anna jäähtyä.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kulhoon. Lisää kuohukerma ja vatkaa, kunnes se sakenee hieman. Lisää mascarpone ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee tasaista ja sileää.
4. Kasta puolet savoiardikekseistä sitruunasiirappiin ja aseta ne noin 20 x 22 cm kokoisen vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet mascarponekreemistä.
5. Kasta loput keksit sitruunasiirappiin ja aseta ne seuraavaksi kerrokseksi. Levitä päälle loput mascarponekreemistä. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
6. Levitä lemon curd tasaisesti kakun pinnalle. Anna sitruunatiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
7. Koristele tuoreilla sitruunaviipaleilla ja basilikan lehdillä ennen tarjoilua.

 

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.6 (8 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.