Sitruunatiramisu
Tämä sitruunatiramisuresepti tarjoaa raikkaan twistin klassiselle italialaiselle jälkiruoalle. Tiramisu on täyteläinen, raikas ja samettinen – ja kaiken lisäksi erittäin helppo valmistaa. Pehmeiden savoiardikeksien, kirpeän lemon curdin ja häivähdyksen vaniljaa sisältävien kerrosten yhdistelmä muodostaa herkullisen jälkiruoan, joka sopii täydellisesti kaikille sitruunan ystäville.
Valmistusaika:
Aktiivinen: 30 min
Passiivinen: 4 tuntia
Raaka-aineet (6-8 annosta)
Sitruunasiirappi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 sitruuna, mehu ja kuori
basilikanlehtiä
Täyte:
5 dl Maitokolmion kuohukermaa
250 g mascarponea
1 vaniljatanko
200 g savoiardikeksejä
340 g lemon curdia
Koristeluun:
3 sitruunaviipaletta
basilikanlehtiä
Ohje
1. Aloita valmistamalla siitruunasiirappi: kuumenna vesi ja sokeri yhdessä sitruunamehun kanssa. Leikkaa sitruunan kuoresta ohuita siivuja ja lisää ne seokseen. Lisää muutama basilikanlehti. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 2 minuuttia.
2. Poista sitruunankuoret ja basilikanlehdet. Kaada siirappi kulhoon ja anna jäähtyä.
3. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kulhoon. Lisää kuohukerma ja vatkaa, kunnes se sakenee hieman. Lisää mascarpone ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee tasaista ja sileää.
4. Kasta puolet savoiardikekseistä sitruunasiirappiin ja aseta ne noin 20 x 22 cm kokoisen vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet mascarponekreemistä.
5. Kasta loput keksit sitruunasiirappiin ja aseta ne seuraavaksi kerrokseksi. Levitä päälle loput mascarponekreemistä. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
6. Levitä lemon curd tasaisesti kakun pinnalle. Anna sitruunatiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
7. Koristele tuoreilla sitruunaviipaleilla ja basilikan lehdillä ennen tarjoilua.