Suklaamousse

3.7
(3)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Suklaamousse on Kivistön talon emännän salainen ase. Milloin on isäntä pahalla päällä, silloin emäntä pyöräyttää suklaamoussea tummasta suklaasta ja Maitokolmion karrageenittomasta kermasta. Siinä sulavat ahtaat ajatukset samettiseen suklaan makuun lusikka lusikalta. Jouluksi Kivistössä tehdään suklaamoussea, vaikka ei isäntä pahalla päällä olisikaan. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Valmistusaika:

1 h 15 min
Aktiivinen: 14 min
Passiivinen: 1 h

Raaka-aineet (5 annosta)

200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
5 dl Maitokolmion karrageenitonta kuohukermaa
2 rkl keitettyä kahvia
1 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta

Ohje

  1. Aloita suklaamoussen valmistus kiehauttamalla 1 dl kermaa ja 2 rkl kahvia
  2. Murra suklaa pieniksi paloiksi ja anna sen sulaa kuumennetun kerman joukkoon. Sekoita.
  3. Lisää agar agar -jauhe ja anna suklaaseoksen kiehua hiljalleen 3 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi, mutta älä liian kovaksi.
  5. Sekoita suklaaseos kerman joukkoon. Sekoita, kunnes saat tasaisen ja hienon moussen.
  6. Anna suklaamoussen seistä jääkaapissa vähintään tunnin ennen annostelua. Koristele kaakaolla ja tuoreilla marjoilla.

Vinkki! Voit itse päättää, millaisen koostumuksen haluat suklaamoussellesi. Mitä kauemmin mousse on jääkaapissa, sitä paksumpaa siitä tulee. Kivistön isännän mielestä se on parhaimmillaan 2 tunnin jälkeen. Vaikka helppoa ei odottaminen olekaan.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.7 (3 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.