Uunirosolli ja kastike Toholammin tapaan
Uunirosolli on moderni versio tästä joulupöytien vakioherkusta. Uuni kun on joulun alla muutenkin kuumana, niin tämä tulee siinä samalla. Toholammilla ainekset tähän herkkuun löytyvät monessa talossa omastta kasvimaasta, mutta kyllä kaupasta ostetutkin porkkanat välttävät. Rosollin kruunaa tietenkin rosollikastike, joka Lampilla valmistetaan tietenkin aina Maitokolmion karrageenittomasta kermasta ja creme fraíchesta. Sillä tavalla tietää, että tulee varmasti hyvää.
Valmistusaika:
45 min
Aktiivinen: 15 min
Passiivinen: 40 min
Raaka-aineet (4 annosta)
2 perunaa
4 porkkanaa
½ omena
½ palsternakka
2 punajuurta
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Tuoretta timjamia
Kastike:
1 dl Maitokolmion karrageenitonta kuohukermaa
200 g / 1 purkki Maitokolmion crème fraîchea
1 tl dijon-sinappia
100 g maustekurkkua
Suolaa
Pippuria
Ohje
- Aloita uunirosollin valmistus kuorimalla punajuuret ja palsternakka.
- Leikkaa porkkanat pitkittäin ja lohko punajuuret, perunat, palsternakka ja omena.
- Laita kaikki ainekset uunivuokaan. kaada päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda uunirosollia 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä mutta yhä napakoita.
- Valmista rosollikastike sillä aikaa kun kasvikset ovat uunissa. Vatkaa kerma kuohkeaksi, mutta ei liian paksuksi.
- Lisää kermavaahtoon crème fraîche, dijon-sinappi, suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi.
- Hienonna maustekurkku ja lisää se kastikkeeseen.
- Kun uunirosolli on valmis, lisää pinnalle tuoretta timjamia. Tarjoile kastikkeen kanssa.