Gluteeniton mansikka-britakakku

3.9
(71)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Britakakku on kesän klassikkokakku, joka kruunaa niin kesäjuhlien tarjoilut kuin iltapäiväkahvit terassilla. Britakakku on helppo ja nopea, mutta silti näyttävä kakku, jonka koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Voit käyttää mansikoiden sijaan täytteessä ja koristelussa mitä tahansa marjoja tai hedelmiä. Myös vaihtamalla maustetun mansikkarahkan esimerkiksi maustettuun vaniljarahkaan, saat muutosta kakun makuun. Maitokolmion mansikkainen britakakku resepti on gluteeniton, mutta voit hyvin käyttää gluteenittomien jauhojen sijasta myös tavallisia vehnäjauhoja.

Raaka-aineet (12 kpl)

Pohja
200 g Maitokolmion meijerivoita
3 dl gluteenittomia jauhoja (voit käyttää myös vehnäjauhoja)
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
4 kananmunan keltuaista
1,5 dl Maitokolmion lähimaitoa

Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täyte
5 dl Maitokolmion kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
400 g (2 prk) Maitokolmion maustettu mansikkarahkaa
500 g mansikoita

Koristelu

Mansikoita
Suklaata

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja aloita pohjan valmistus. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Erottele kananmunan keltuaiset ja jätä valkuaiset odottamaan marengin tekoa. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan keltuaiset, maito ja voisula. Sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille vajaan sentin paksuiseksi levyksi suorakulmion muotoon niin, että pohjasta tulee sopivan kokoinen, kun se leikataan kypsänä kahtia ja nostetaan kerroksiksi.
  3. Valmista seuraavaksi marenki. Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Tähän menee yleensä n. 5 minuuttia. Lisää sokeri vähitellen jatkuvasti vatkaten.
  4. Nostele marenkivaahto taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Nosta uuniin ja paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Paiston jälkeen anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
  5. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mansikkarahka sekä sokerit.
  6. Leikkaa mansikoista viipaleita. Levitä puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja lisää kakun päälle täyte sekä mansikat samoin kuin alemmassa kerroksessa. Raasta suklaalevystä päälle suklaahippuja esimerkiksi juustohöylällä.
  7. Tarjoile heti!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.9 (71 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.