Jouluinen juustokakku
Tämä jouluinen juustokakku on peruja Mäkelän isännän amerikanmatkalta. Isäntä kun oli siellä käydessään tykästynyt juustokakkuihin niin kovasti, että vaati heti kotiin päästyään emäntää valmistamaan juustokakkua. Oli joulukuu, ja emännällä jouluvalmistelut kesken. Jääkaapissa ei ollut tuorejuustoa, mutta Maitokolmion karrageenitonta kuohukermaa ja Fit-rahkaa oli. Kahvipöydässä juuri leivottuja pipareita. Näistä aineksista sitten emäntä taikoi jouluisen version kakusta. Kun kakku oli valmis, Isäntä lohkaisi reilun lusikallisen, maiskutteli ihan ajan kanssa ja leväytti sitten sellaisen hymyn, että emännän polvet notkahtivat. Siitä lähtien on Mäkelässä tehty jouluinen juustokakku tai kolme joka joulu. Isännälle ei ole vieläkään kerrottu, että juustokakussa ei ole juustoa, eikä taideta kertoakaan.
Valmistusaika:
45 min
Aktiivinen: 15 min
Passiivinen: 40 min
Raaka-aineet (4 annosta)
Piparkakkupohja:
200 g piparkakkuja
50 g Maitokolmion mejerivoita
Täyte:
400 g / 2 purkkia Maitokolmion Fit pehmeää maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
5 dl Maitokolmion karrageenitonta kuohukermaa
1 dl Mariannerouhetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
Ohje
- Valmista jouluisen juustokakun pohja pipareista. Sulata voi ja murskaa piparkakut hienoksi. Sekoita voi piparkakkumuruun.
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø 22 cm) leivinpaperilla.
- Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle tasaisesti.
- Vatkaa kerma sokerin kanssa kuohkeaksi, mutta ei liian kovaksi.
- Sekoita joukkoon rahka, piparkakkumauste ja mariannerouhe.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata liivatelehdet kuumassa vedessä.
- Kaada liivateseos kermaseokseen samalla sekoittaen.
- Levitä täyte piparkakkupohjan päälle. Peitä juustokakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
- Koristele jouluinen juustokakku piparkakkumuruilla, mariannerouheella, marengeilla, puolukoilla ja rosmariinilla.