Minipavlovat (20 kpl) – resepti

4.1
(15)
resepti minipavlova maitokolmio
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone
Tässä resepti, jota monet Toholammilla palvovat: minipavlovat. Kerrotaan, että näiden valmistus alkoi täällä Perälän talossa, kun isännällä todettiin keliakia. Pullaa rakastavan isännän harmitus oli suuri, kunnes talon emäntä löysi minipavlovareseptin ja valmisti niitä kokeeksi. Isäntä ihastui ikihyviksi, eikä luonut enää sen jälkeen kaihoisia katseita nisulautasta kohti. Ja niin kuin usein käy, minipavlovia alettiin tehdä kahvipöytään niissäkin taloissa, joissa pulla yhä maistui. Minipavlovat maistuvat niin pääsiäisenä kuin kesäjuhlienkin jälkiruokana. Ja vielä yksi tärkeä juttu: täällä Toholammilla pavlovien täytteeseen käytetään tietenkin Maitokolmion lisäaineetonta ja karrageenitonta kuohukermaa. Sillä tavalla tulee aina hyvää.

Raaka-Aineet

Marenki
3 kananmunan valkuaisia
1,5 dl sokeria
1 tl mustikkajauhetta
0,5 tl omenasiiderietikkaa

Täyte
1 dl Maitokolmion kuohukerma
1 tl vaniljasokeria
5 kpl karhunvatukoita
2 rkl raastettua sitruunan kuorta

OHJE

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon vähitellen samalla jatkuvasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää (n. 7 minuuttia sähkövatkaimella). Siivilöi joukkoon mustikkajauhe ja viinietikka.
  3. Pursota tai lusikoi leivinpaperille ympyrän muotoisia leivoksia. Tee lusikalla pohjiin keskelle kuoppa täytettä varten.
  4. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen. Paista pavlovan pohjia uunin alatasolla 45 minuuttia.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
  6. Pursota täyte pavlovien sisään ja viimeistele leivokset karhunvatukoilla ja raastetulla sitruunan kuorella.
  7. Tarjoile ja nauti!

Katso myös perinteinen pavlovaresepti!

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 4.1 (15 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.