Piimämarinoidut siivet – resepti
Siipiä tarjoillaan ympäri maailmaa mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Parhaita niistä saa kuitenkin silloin, kun ne saavat marinoitua yön yli. Piimä tekee lihasta mureaa ja kosteuttaa sitä. Piimä toimii myös kiinnikkeenä jauhotukselle, minkä vuoksi kananmunaa ei tarvita.
Raaka-aineet
1 kg broilerin siipiä
2-3 dl piimää
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua valkosipulia
1 rkl paparikajauhetta
1 rkl pippurijauhetta
1 rkl suolaa
Aurajuustokastike
½ pkt aurajuustoa
1 prk Maitokolmion kermaviiliä
3-4 rkl majoneesia
ruohosipulia
suolaa, pippuria
öljyä uppopaistoon (rypsi, rapsi tai auringonkukkaöljy)
tarjoiluun vihannestikkuja (kurkku, porkkana, selleri)
Ohje
- Yhdistä siivet ja piimä edellisenä päivänä samaan astiaan marinoitumaan ja anna niiden olla kylmässä yön yli.
- Nosta siivet pois kylmästä seuraavana päivänä ja lisää joukkoon vehnäjauhot sekä mausteet. Valuta ylimääräinen piimä pois ja pyöritä siipiä maustetussa jauhoseoksessa.
- Kuumenna syvässä kasarissa öljyä ja uppopaista siivet. Paista n. 5-8 minuuttia, jonka jälkeen siivet ovat varmasti kypsiä. Tiedät, että rasva on tarpeeksi kuumaa paistamiseen, kun se alkaa kiehumaan heti kun upotat siivet siihen.
- Sillä välin kun siivet paistuvat, valmistele aurakastike. Murustele aurajuusto ja sekoita se kermaviilin ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon tarvittaessa suolaa ja pieneksi leikattua ruohosipulia.
- Kun siivet ovat valmiit, nosta ne esimerkiksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva pääsee poistumaan siivistä.
- Tarjoile vihannestikkujen tai perinteiseen tapaan sellerin varsien kera.