Mangojuustokakku

3.3
(4)
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone

Ihanassa, kermaisen pehmeässä mangojuustokakussa mangon makeus yhdistyy sitruunan hapokkuuteen. Voit valmistaa juustokakun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. 

Vinkki! Kokeile vaihtaa puolet kekseistä suklaakekseihin!

Valmistusaika:

Aktiivinen: 45 min
Passiivinen: 6 h

Raaka-aineet (12 palaa)

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g Maitokolmion perinteistä meijerivoita

Täyte:
5 dl Maitokolmion karrageenitonta kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
200 g Maitokolmion pehmeää rahkaa
100 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
½ sitruunan mehu
6 liivatelehteä

Mangohyytelö
2 dl mangososetta
2 liivatelehteä
Loraus limemehua

Koristeluun:
Pakastemangopaloja, marenkimuruja, mintunlehtiä

Ohje

Pohja:
1. Sulata voi. Murskaa Digestive-keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa.
2. Painele keksiseos irtopohjavuokaan. Korkeaa kakkua varten käytä 20 cm vuokaa, matalampaa varten 24 cm vuokaa. Laita jääkaappiin.

Täyte:
1. Vatkaa kerma kevyesti vaniljasokerin kanssa sähkövatkaimella.
2. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi massaksi ja sekoita kerman joukkoon kevyesti.
3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
4. Purista sitruunamehu kattilaan ja kuumenna se.
5. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita hyvin.
6. Sekoita liivateseos kerma-juustoseokseen ja sekoita huolellisesti.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Mangohyytelö:
1. Kuumenna limemehu ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos mangososeeseen ja sekoita.
2. Kaada mangohyytelö kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

Koristelu:
Koristele kakku ennen tarjoilua pakastemangopaloilla, marenkimuruilla ja tuoreella mintulla.

Arvioi resepti

Arvioiden keskiarvo 3.3 (4 arviota)

Ei vielä arvioita! Lisää ensimmäinen arvio tälle reseptille.